De perfecte steak tartaar

Steak tartaar
Steak tartaar met ring

Dit kan je perfect voor 1 persoon maken, onderstaand recept is voor 1 persoon.

Nodig?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eierdooier
  • enkele druppels tabasco (naar smaak)
  • theelepel Worchestersaus
  • 1 eetlepel kleine kappertjes
  • 2 eetlepel fijn versnipperde sjalot
  • een snuifje selderijzout
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • peper en zout (naar smaak)

Hoe?

  • Snijd het rundvlees (gepelde steak) in kleine blokjes
  • Meng bovenstaande ingrediënten (= dressing), behalve de platte peterselie en peper en zout
  • Doe een beetje van de dressing (dus niet allemaal!) bij het vlees, en proef, doe er eventueel nog wat dressing bij
  • Opmerking: werk een beetje door, en meng niet te veel, want het is niet de bedoeling dat het vlees warm gaat worden
  • Werk af met peper en zout en platte peterselie, meng een laatste keer en doe eventueel in een ring (zie foto)
  • Klaar!

Serveer eventueel met frietjes en mayonaise en een slaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *