Oosterse asperges

Oosterse asperges

Nodig?

  • 500 gr. asperges
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepel fijngesneden gember
  • 1 eetlepel mirin
  • 2 eetlepel sojasaus (lichte)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamzaden
  • 1 a 2 eetlepels arachide-olie

Hoe?

  • Kuis de asperges met een dunschiller
  • Snij ze in 4 gelijke delen
  • Blancheer ze 3 minuten in water
  • Rooster het sesamzaad
  • Giet de asperges af
  • Doe de arachide-olie in een wokpan
  • Wok de sjalotten en de gember, zet het vuur niet te hoog, ongeveer 2 minuten
  • Doe de mirin, sojasaus en oestersaus erbij en laat dit 2 minuten “stoven”
  • Doe de asperges erbij en de sesamolie en wok nog ongeveer 4 minuten
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *