Nam Pla of Thaise vissaus

Nam Pla Thaise vissaus

Vissaus, fish sauce, Nam Pla is Thaise vissaus, Nuoc Mam is Vietnamese vissaus.

Basisingrediënt zijn visjes (ansjovis of andere kleine visjes) waaraan het vocht wordt onttrokken, door middel van maandenlang zouten en fermenteren in de zon. Nam pla in het Thais betekent letterlijk “water van de vis”
De geur is nogal “heftig”, maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken, want het is een échte must in de “Oosterse” keuken.
Tip: begin steeds met een kleine hoeveelheid, bijdoen kan altijd, “eruit halen” meestal niet meer…

Bovenstaande saus is onder andere verkrijgbaar bij de Sun Wah in Antwerpen (Van Wesenbekestraat 16 2060 Antwerpen), of bij Denosta Asian Food in Mol (Ezaart 114, 2400 Mol).

0 gedachten over “Nam Pla of Thaise vissaus

  1. Pingback: Zelfgemaakte, overheerlijke Sweet Chilisaus – koken op hakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *