Zelfgemaakte, overheerlijke Sweet Chilisaus

Rode peper en look
Chilisaus op vuur
Chilsaus klaar in potjes

Nodig?

  • 4 grote rode pepers
  • 1 dl. kokend water
  • 225 gr. suiker
  • 1 dl. witte natuurazijn
  • 5 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel Nam Pla* (Thaise vissaus)
  • sap van 1 limoen

Hoe?

  • Hak 2 pepers fijn en doe de andere 2 in de blender
  • Doe alle pepers in een kookpot
  • Giet er het kokende water over
  • Laat 20 minuten “trekken”
  • Verhit vervolgens de kookpot (met de inhoud)
  • Voeg suiker, azijn, knoflook en zout toe
  • Breng aan de kook
  • Laat de saus 14 minuten inkoken, tot ze stroperig is
  • Roer de Nam Pla en het limoensap erdoor
  • Laat afkoelen
  • Doe in (jam) potjes
  • Klaar!

Je kan de Sweet Chilisaus ongeveer een maand houden, ik bewaar ze in de koelkast.

*Nam Pla: kijk op http://kokenophakken.wordpress.com/2013/04/23/nam-pla-of-thaise-vissaus/ om te weten welke Nam Pla ik gebruik, en waar je deze kan kopen.

0 gedachten over “Zelfgemaakte, overheerlijke Sweet Chilisaus

  1. Pingback: Easy does it, tongschar vergezeld van een aardappelsla met Oosterse pit – koken op hakken

  2. Pingback: Met rosbief van hier, meerdere dagen plezier: Oosters slaatje – koken op hakken

  3. Pingback: Klaar in een ommezien stofpotje kip, pastinaak, chili en appelsien – koken op hakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *