Snelle "wat zit er nog in de (ijs)kast" pasta

Pasta tonijn, courgette, kappertjes, parmezaan

Voor 4 personen

Nodig?

  • Linguine 500 gr.
  • 2 sjalotten
  • 1 courgette
  • Scheut Noilly Prat*
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • Tonijn (uit blik) 300 gr. uitgelekt

Hoe?

  • Zet het water voor de pasta op, doe er een beetje zout bij
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Laat de kappertjes uitlekken
  • Snijd de sjalotjes fijn
  • Was en snijd de courgette in brunoise (kleine blokjes)
  • Doe op de courgette een eetlepel citroensap (dit gaat ook het verkleuren tegen)
  • Doe de pasta in het water en stel de timer in
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan
  • Fruit/stoof hierin de sjalotjes 2 minuten
  • Doe de courgette erbij fruit/stoof 2 minuten
  • Voeg een scheut Noilly Prat* toe
  • Laat volledig verdampen
  • Zet het vuur lager
  • Voeg de tonijn toe en de kappertjes
  • Giet de pasta af
  • Doe de pasta terug in de pot en doe hier een flinke scheut olijfolie bij
  • Doe de courgette, tonijn, kappetjes etc bij de pasta, voorzichtig mengen
  • Werk af met parmezaan
  • Klaar!

*Kijk op WAAR HALEN ZE HET voor meer info over Noilly Prat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*