Wok met groene asperges, rundvlees, 5 spice, oestersaus, sojasaus en mirin

Wok groene asperges rund mirin soja oestersaus

Wok rund noedels asperges soja mirin oestersaus

Dit is voor 3 à 4 personen

Nodig?

  • 300 gr. gepelde biefstuk
  • 500 gr. groene asperges
  • 125 gr. mihoen klaargemaakt en afgekoeld
  • 1 theelepel 5 spice poeder (m)
  • 1 eetlepel bloem (m)
  • 2 eetlepels donkere dikke sojasaus (m)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • Peper en zout
  • Arachideolie
  • 1 rode chilipeper
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • 5 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels donkere dikke sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus, Vietnamese (Nuoc Mam)
  • Handvol verse koriander

Hoe?

  • Snijd het vlees in dunne plakjes
  • Doe de bloem erbij en marineer (m) met sojasaus en 5 spice
  • Laat dit ongeveer een half uur in de koelkast marineren (langer mag ook)
  • Zet een ruime pot met water op het vuur (voor de asperges)
  • Hak ondertussen de gember en de look in kleine stukken
  • Snijd het rode pepertje in kleine ringetjes (wil je het pikant, laat dan de zaadjes zitten)
  • Was de groene asperges, snijd het harde uiteinde eraf, en snijd ze in 4 stukjes
  • Doe de asperges in het kokende water, blancheer 3 minuten
  • Giet af, en doe er koud water over
  • Neem je wok zet op medium hoog vuur
  • Doe arachideolie in de wok
  • Doe er de look en gember bij, fruit ongeveer 2 minuten
  • Zet het vuur hoger, voeg het vlees toe, bak snel
  • Zet het vuur terug iets lager en voeg de noedels en de asperges toe
  • Vervolgens de suiker, de vissaus, de oestersaus, de sojasaus en peper en zout
  • Voeg het pepertje toe
  • Voeg de mirin toe
  • Roer/wok nog 1 minuutje door, zet het vuur uit
  • Werk af met koriander
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*