Maak zelf je eigen Bicky ajuintjes

Maak zelf je eigen Bicky ajuintjes

Echt de moeite om zelf te maken, zo klaar en zo lekker!
Je kan het ook met uien maken, maar ik vind met sjalotjes lekkerder.
Wel oppassen dat je ze niet té lang bakt/frituurt want dan worden ze zwart en ontstaat er rookontwikkeling 🙂

Nodig?

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl arachide-olie

Hoe?

  • Schil de sjalotten
  • Snijd de sjalotten met behulp van een mandoline in dunne schijfjes (of met een mes)
  • Zet een wokpan op het vuur, doe er de arachide-olie in met de look
  • Laat goed heet worden, als de look begint te bruinen, de sjalotten erbij doen
  • Frituur de sjalotten in de olie totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Ik zet meestal na 2 à 3 minuten het vuur uit
  • Laat de sjalotten uitlekken op een bord met keukenpapier
  • Spreid de sjalotten op een bakplaat en laat ze nog 18 minuten ‘drogen’ in een oven op 50 °C.
  • Klaar!

No Comments

  1. Pingback: Comfort examen Food: peekespuree met een worstje – koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*