Zelfgemaakte "OMG, I'm in heaven" pindasaus

Zelfgemaakte pindasaus

Deze pindasaus heb ik gemaakt in de “Beste Hobbykok van Vlaanderen”, en Sergio kon hier een hele kom van leeg eten, het zijn zijn woorden, dus snel aan de slag!
Heerlijk bij kip, of via Facebook, gaf ik de tip om een BBQ hapje te maken, door een kleine kipsaté (let op stokjes eerst nat maken, anders vatten ze vuur) te laten marineren in citroengras, look, vissaus en een beetje suiker, geef daarbij een klein slaatje met munt en koriander en deze zelfgemaakte pindasaus, eventueel met wat zelfgemaakte Bicky ajuintjes op, mmmmmmhhhhh :)

Nodig?

  • 1 eetlepel rode currypasta (iets minder, als je minder pikant wil)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml dikke kokosmelk (Klappermelk, Santen)
  • 3 eetlepels ongezouten, gepelde pindanoten
  • 1 eetlepel arachide-olie

Hoe?

  • Doe de pindanoten in een anti-kleefpan (zonder boter of olie), en verhit
  • Rooster de pindanoten (donker) bruin, let op want dit gaat snel!
  • Laat ze afkoelen (uit de pan)
  • Doe ze in een vijzel (of keukenhanddoek, waarop je met een zwaar voorwerp slaat) en plet “grof”
  • Hak de knoflook zeer fijn
  • Doe de arachide-olie in een wok en verhit
  • Bak hierin de knoflook (deze mag een kleurtje krijgen, maar geen zwart:))
  • Doe dan de rode curry erbij (opgepast spatten), en blijf roeren
  • Blus met de kokosmelk
  • Zet het vuur lager, en laat dit even zachtjes koken
  • Doe de suiker erbij (proeven!)
  • Doe de pinda’s erbij
  • Doe de vissaus erbij
  • Proeven en eventueel bijkruiden
  • Zet het vuur af
  • Klaar!

0 gedachten over “Zelfgemaakte "OMG, I'm in heaven" pindasaus

  1. Pingback: Feesten een makkie, met Oosterse hapjes op deze XL Teppanyaki – koken op hakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *