Na deze gebakken kip, kan je geen kip meer zeggen

Gebakken kip le creuset

Lekker, gemakkelijk en licht!
Gewoon wat sla, tomaatjes en gebakken patatjes erbij, en je kan geen kip meer zeggen, na deze heerlijke maaltijd.

Ik maak de kip altijd in mijn “Le Creuset” stoofpot, hij (of zij) past er perfect in, en ik vind het gemakkelijk om deze zo eerst even op het vuur aan te bakken (in Ghee), en af en toe uit de oven te halen, om de “saus” erover te doen, en het is nog mooi op tafel ook!

Nodig?

  • 1 grote kip (liefst eentje die reeds opgebonden is)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 5 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Ghee

Hoe?

  • Zet de oven op 160Β°
  • Pel de ui en hak deze grof
  • Pel de knoflook en druk een beetje plat
  • Maak de poten voorzichtig los, zodat je deze (holte) zo dadelijk terug kan sluiten
  • Strooi in de holte peper en zout
  • Doe er de teentjes knoflook en de stukken ui in
  • Doe de tijm en de laurier erbij
  • Bind de kip terug op, en zorg dat de holte goed is afgesloten
  • Zet de stoofpot op het vuur
  • Doe er wat Ghee in en bak de kip aan, aan alle kanten, zodat ze een mooi kleurtje krijgt
  • Doe nog wat Ghee bovenop de kip
  • Zet in de oven, ongeveer 60 Γ  70 minuten
  • Haal om de 10 minuten de kip even uit te oven, en doe er wat saus (braadvocht) uit de pot over
  • Prik na 60 minuten even in de kip, het vocht dat eruit komt moet helder zijn, dan is ze klaar.
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*