Wok Teriaki, amai mijne frak nie

Wok teriyaki, amai mijne frak nie

Voor 2 à 3 personen

Nodig?

  • 250 g rundvlees (bv. gepelde biefstuk)
  • Mix Japanse wokgroenten (paksoi, gele wortel, kastanje champignon, rode ui, prei, peulen)
  • 1 stukje gember
  • 1⁄2 rode chilipeper
  • 300gr. kant en klare woknoedels
  • 3 eetlepels Mirin (m)
  • 2 eetlepels Sojasaus (m)
  • 3 koffielepels suiker (m)
  • 2 koffielepels Sesamolie (m)
  • 1 teentje knoflook (m)
  • Arachide-olie

Hoe?

  • Maak de marinade (m) voor het vlees
  • Meng de Mirin, de Sojasaus, de suiker en de Sesamolie
  • Pel de knoflook en doe door een knoflookpers
  • Doe de knoflook bij de marinade
  • Meng alles goed
  • Snijd het rundvlees in dunne plakjes
  • Doe de plakjes rundvlees in de marinade
  • Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met de marinade
  • Zet de marinade met het rundvlees in de ijskast tot gebruik
  • Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd in dunne reepjes
  • Schil het stukje gember en rasp
  • Verhit de wok op een hoog vuur
  • Schenk er een scheutje arachide-olie in
  • Doe de plakjes rundvlees uit de marinade
  • Laat kort uitlekken en bak (pas op voor spatten)
  • Voeg vervolgens de wokmix en de reepjes chilipeper toe
  • Blijf roeren
  • Doe de rest van de marinade erbij
  • Voeg de woknoedels toe
  • Voeg tenslotte de geraspte gember toe
  • Blijf roeren tot alle groenten beetgaar zijn
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*