Aspergeroomsoep

Aspergeroomsoep

Gisteren sprak iemand me aan, die een beetje bang was om aan asperges te beginnen.
Wel begin dan met er een soep van te maken, zo kan je alvast “trainen” om asperges te schillen.
En don’t worry, relax, als ze de eerste keer, een beetje vierkant zijn na het schillen, we zetten er toch de mixer in!

Voor 4 à 5 personen

Nodig?

  • 1 ajuin
  • 1 wit van een prei
  • 1 bussel asperges (500 à 600 gr.)
  • Boter
  • 40 gr. bloem (is ongeveer 1,5 eetlepel)
  • 1l. water
  • 1 of 2 kippenbouillonblokjes, naar smaak
  • Peper en zout
  • Goeie scheut room (ik doe er iets meer als de helft van een busje in)
  • Verse platte peterselie

Hoe?

  • Was de asperges, verwijder het uiteinde
  • Schil de asperges (schillen niet wegdoen!)
  • Laat boter in een pan smelten
  • Stoof de schillen aan (niet bruin laten worden!)
  • 750 ml. water toevoegen
  • Laat dit 20 minuten sudderen (tegen kookpunt)
  • Doe door een zeefje, zet opzij
  • Pel de ui, snijd grof
  • Trek de buitenste bladeren van de prei
  • Was de prei, snijd grof
  • Smelt boter in een ruime pan
  • Stoof er de ui en de prei glazig
  • Snijd de asperges in stukken van 2 cm.
  • Doe deze erbij
  • Stoof nog verder
  • Bestrooi alles met bloem, goed mengen en laat even drogen op het vuur.
  • Voeg de bouillon van de “schillen” toe, samen met rest van het water
  • Doe de bouillonblokjes erbij
  • Kruid met peper, zout
  • Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken
  • Zet de mixer in de soep op de hoogste stand
  • Proef of er peper/zout bij moet
  • Doe de room erbij en mix nog een laatste keer
  • Hak de platte peterselie fijn
  • Strooi hem in de soep, vlak voor het opdienen
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*