Lekker op herfstachtige dagen in mei: stoofvleesachtig stoofpotje à la Tessa

Stoofvleesachtig stoofpotje à la Tessa

Nodig?

  • Ongeveer 1 kg stoofvlees
  • 2 grote uien
  • 3 jonge wortels
  • 2 stengels selder
  • 1 flesje bruin bier (ik heb Ename Trippel genomen, dat had ik nog staan)
  • 3 eetlepels Luikse siroop
  • Verse tijm (of gedroogde)
  • 1 kruidnagel
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kleine bruine boterhammen met mosterd erop
  • Ghee *
  • Peper en zout

Hoe?

  • Verhit een braadpan/stoofpot op redelijk hoog vuur
  • Doe er een beetje Ghee in
  • Bak het stoofvlees aan (best in 2 keer), zo bakt het i.p.v. sudderen
  • Kruid het vlees op het laatste met wat zout en peper
  • Doe het vlees uit de braadpan/stoofpot
  • Pel de uien en snijd in redelijk fijne blokjes
  • Maak de wortelen schoon en snijd in redelijk fijne blokjes
  • Maak de selder schoon en snijd in redelijk fijne blokjes
  • Doe in dezelfde pan (van het vlees) terug een beetje Ghee en zet op redelijk laag vuur
  • Doe de groenten erbij
  • Doe de tijm erbij, doe de laurier erbij
  • Doe de kruidnagel erbij
  • Laat dit een 10 tal minuten stoven (niet bruin laten worden!)
  • Doe het vlees erbij, stoof een 5 tal minuten
  • Doe de Luikse siroop erbij, roer eventjes om
  • Blus met het bier (op kamertemperatuur)
  • Leg de 3 bruine boterhammen bovenop in de pot, met de gesmeerde zijde naar beneden
  • Laat het stoofvlees ongeveer anderhalf uur sudderen op het kleinste vuur mogelijk
  • Roer af en toe eens in de pot en prik met een vork in het vlees of het al gaar is
  • Afkruiden naar smaak (proeven) met eventueel peper en zout
  • Klaar!

* Kijk onder:http://kokenophakken.be/2013/04/27/een-beetje-ghee-dat-is-ok/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*