Pennoni Carbonara: vandaag sta ik niet lang in de keuken, tarara

Pennoni Carbonara

Nog steeds één van mijn favorieten, omdat het écht heel lekker is en mega snel klaar!
Ik maak hem met Pennoni (een soort Penne), zo is hij nog “machtiger” vind ik, maar het kan ook met andere pasta hoor, kies zelf maar.

4 personen

Nodig?

  • Pennoni (of penne) 500 gr.
  • 250 gr. spekblokjes natuur
  • 5 eieren
  • 250 ml. room
  • 100 gr. Parmezaanse kaas (zelf te raspen)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Beetje platte peterselie, gehakt

Hoe?

  • Zet een grote pot met water en zout op voor de pasta
  • Doe de spekblokjes in een pan en bak zo’n 3 minuten ongeveer
  • Doe hierna ook de ajuin en de knoflook bij
  • Bak tot de spekjes een kleurtje hebben en de ajuin en look zacht zijn
  • Meng de eieren met de room, de Parmezaanse kaas en een draai peper
  • Kook de pasta, giet af
  • Let op dit moet snel gaan!
  • Doe terug in de pot
  • Doe hier onmiddellijk de room/kaas/peper mengsel bij en de spekjes met ajuin en look
  • Goed mengen
  • Indien nodig nog even terug op het vuur zetten (niet lang, want dan krijg je een roerei)
  • Afwerken met nog een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en platte peterselie
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*