Asperges op zijn Vlaams met een crunchke

Asperges op zijn Vlaams

Super degelijk, super lekker, super klassieker met een twist: het “crunchke”.
Je kan de gekookte ham ook “omwisselen” voor garnalen, ook heel lekker!

Nodig?

  • Bussel asperges
  • 4 eieren
  • 110gr. goei boter (hoeveboter)
  • En een beetje boter extra om de crunchkes in te bakken
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 1 of 2 snedes wit brood
  • 2 grote plakken gekookte ham (of meer naar eigen keuze)
  • Verse peterselie, fijngehakt

Hoe?

  • Schil de asperges en verwijder de onderkant
  • Kook de asperges in water met zout tot ze gaar zijn
  • Zet het water op voor de eitjes
  • Snijd het brood in hele kleine blokjes
  • Bak deze blokjes in een beetje goei boter (dit zijn de crunchkes)
  • Kook de eitjes 5 minuten (de eitjes moeten nog een beetje lopend zijn)
  • Smelt de boter (110gr.)
  • Pel de eitjes en plet/prak ze fijn met een vork
  • Doe ze bij de boter (die nu van het vuur staat)
  • Doe hierbij peper, zout, nootmuskaat en peterselie
  • Doe de warme asperges op een bord
  • Doe de botersaus met de eitjes, peterselie etc. erover
  • Doe er een aantal “crunchkes” op
  • Leg er opgerolde plakjes ham naast
  • Klaar!

No Comments

  1. Pingback: Aspergetijd: pasta met asperges, zalm en dille – koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*