Spaghetti Bolognese op algemeen verzoek

Spaghetti Bolognese

U vraagt, wij draaien ๐Ÿ™‚
Er waren een aantal foodies op de Facebookpagina van Kokenophakken, die graag een recept voor een lekkere Bolognese saus hadden.
Je kan discussiรซren over wat er nu wel of niet in een Bolognese saus moet zitten, ik kan je alleen maar zeggen, deze vind ik de lekkerste ๐Ÿ™‚
Het maken van de saus, neemt iets langer in beslag, ideaal om te maken in het weekend, en de overschot kan de diepvries in.

Nodig?

  • 1 kg. gehakt
  • 1,5 stengel selder
  • 1 ajuin
  • 350 gr. jonge wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • Tijm
  • 1 klontje suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 x 400 gr gepelde tomaten in blokjes (vb. Elvea)
  • 1 busje passata (gezeefde tomaten) 500gr.
  • 1 groot potje tomaten concentrรฉ (140gr.)
  • Tabasco
  • Olijfolie
  • Pasta
  • Gemalen kaas

Hoe?

  • Bak het gehakt in 2 keer in een pan totdat het een kleurtje heeft
  • Maak ondertussen de wortel, selder, ajuin en look proper
  • Zet ondertussen een pot op en doe er de gepelde tomaten en de passata in
  • Zet dit op een laag vuur en doe telkens het gehakt erbij
  • De selder in kleine blokjes snijden
  • De wortel in kleine blokjes snijden
  • De knoflook in de pers doen
  • De ajuin fijn snipperen
  • Doe olijfolie in een pan (eventueel die van je gehakt als dit al klaar is, en de pan leeg is)
  • Doe hierin de wortel, knoflook, ui, selder, tijm en laurier en stoof een 10 tal minuten op laag vuur
  • Doe er peper en zout bij
  • Voeg na 10 minuten tomaten concentrรฉ erbij en laat nog even verder โ€œbakkenโ€
  • Doe dit bij de pot met tomaten en gehakt
  • Laat 40 minuten sudderen op laag vuur
  • De worteltjes moeten nog wat knapperig zijn
  • Zet 10 minuten voor dat je saus klaar is het water op voor de pasta
  • Doe de pasta erin (kijk op het pak voor de kooktijd)
  • Proef van de saus, kruid eventueel wat bij, en tabasco erbij doen naar smaak
  • Giet de pasta af
  • Doe een beetje pasta in een bord
  • Doe er een goede lepel saus bovenop
  • Werk af met een beetje kaas
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*