Rap, rap, rap Kebab

Kebab

Echte fastfood, hoeft geen krans, enkel een mega lekkere curry/look saus! De look koken we een paar keer in melk, zo krijgt hij een iets mildere, zoete, licht nootachtige smaak, en kan je nadien ook nog onder de mensen komen 🙂

Nodig?

  • 8 shoarmabroodjes
  • 1 ajuin
  • 3 tomaten
  • Halve Icebergsla
  • 500 gr. shoarmareepjes
  • 4 à 5 eetlepels mayonaise
  • 1 koffielepel currypoeder
  • Kleine theelepel kurkuma
  • 1,5 teentje knoflook
  • Melk

Hoe?

  • Kijk op de verpakking van de broodjes, indien nodig zet de oven op
  • Pel de knoflook
  • Doe wat melk in een pannetje en doe de knoflook erbij (moet onder staan)
  • Breng aan de kook en giet af
  • Doe de look terug in een pannetje, met nieuwe melk, herhaal 3 keer
  • Spoel de look af met water, haal de kiem eruit, en pers hem
  • Doe de mayonaise in een kommetje
  • Voeg er de curry, de kurkuma en de uitgeperste look aan toe en meng goed
  • Was en snijd de tomaten in schijfjes
  • Pel de ajuin en snijd in dunne schijfjes
  • Maak de Icebergsla schoon en snijd in dunne reepjes
  • Doe de broodjes in de oven
  • Doe een beetje boter in een grote pan, zet het vuur hoog
  • Doe de shoarmareepjes in de pan, bak tot ze klaar zijn
  • Doe de broodjes uit de oven
  • Snijd de broodjes open (opgepast warm)
  • Laat heel even afkoelen
  • Doe op de beide kanten de curry/look saus
  • Icebergsla erop
  • Vlees erop
  • Tomaten erop
  • Ajuin erop
  • Voorzichtig dichtklappen
  • Klaar!

No Comments

  1. Pingback: Keftedes à la Tes – koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*