START TO RUN taart

Caramel bananen chocolade slagroom taart

Deze taart is zooooo lekker! En ik ben absoluut geen échte kei goede bakker, maar ik ben toch wel een beetje fier op het resultaat 🙂
Banaan, karamel, slagroom, mmmmmhhhhmm, maar ze komt wel “kei hard aan”, letterlijk en figuurlijk.
Daarom een tip: alvorens je start met de taart, ga je eerst je les START TO RUN tot een goed einde brengen, of loop je door de supermarkt om al die heerlijke ingrediënten te verzamelen, en liefst op hakken!

Nodig?

  • 1 pak kruimeldeeg
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klontje boter
  • 200 gr. zachte Caramel Fudge “snoepjes”
  • 100 gr. room
  • 80 gr. (volle) melk
  • Een klein beetje melk extra om het puddingpoeder op te lossen
  • 20 g puddingpoeder
  • 4 bananen
  • 4 dl. volle room
  • 3 eetlepels suiker
  • 50 g melkchocolade
  • Eventueel enkele eetlepels confituur (met een lichte kleur), zie onderaan “Tip”

Hoe?

  • Zet de oven op 180°C.
  • Smelt het klontje boter
  • Vet hier de taartvorm mee in
  • Doe hierop de bloem en draai rond, zodat de ganse vorm onder de bloem zit
  • Doe het kruimeldeeg in de taartvorm, doe het bakpapier niet weg
  • Druk aan in in de hoekjes/vouwen
  • Druk met je platte hand bovenop de vorm, en doe de overschot weg
  • Doe het vel bakpapier bovenop het deeg en bak blind (*)
  • Doe de taartvorm in de oven
  • Afhankelijk van je oven, eerst 20 minuten op 180° en dan nog 10 minuten op 160°
  • Doe de taart uit de vorm en laat afkoelen
  • Doe de Caramel Fudge “snoepjes” in een pan
  • Doe hierbij de melk en de room
  • Zet op het laagste vuur mogelijk en breng aan de kook
  • Blijf roeren met een klopper/garde tot ze helemaal opgelost/gesmolten zijn
  • Doe het puddingpoeder in een kommetje en los op met de extra melk
  • Giet dit bij het karamelmengsel
  • Blijf nog steeds roeren, laat even koken
  • Doe de dikke “puddingkaramel” in een schaal
  • Doe hierover vershoudfolie, druk goed aan (anders krijg je zo’n vies velletje)
  • Zet in de koelkast
  • Rasp de chocolade grof
  • Doe de room in een kom en voeg de suiker toe
  • Klop de room tot “dikke” slagroom (of doe de slagroom in een sifon)
  • Verdeel de afgekoelde “puddingkaramel” gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem
  • Pel de bananen en snijd ze in redelijk dikke schijfjes
  • Leg de schijfjes op de taart
  • Spatel of spuit de slagroom bovenop de bananen
  • Werk af met de geraspte chocolade
  • Klaar!

Tip: Als je de taart op voorhand maakt, dan doe je best op de bananen een laagje confituur, de confituur mix je, en laat je even koken met het sap van een halve citroen. Zo voorkom je dat je bananen bruin worden. Maar meestal is de taart zo snel op dat de bananen geen tijd hebben om bruin te worden 🙂

* Blind bakken doe je met je ogen open, maar bijvoorbeeld door rijst op het bakpapier te leggen, de bodem moet helemaal bedekt zijn. Je kan de rijst nadien hiervoor terug gebruiken. Bij dit recept wordt er blind gebakken omdat de rest van de taart wordt afgewerkt met koude bereidingen, en de taart niet meer terug in de oven moet.

2 Comments

  1. Pingback: Quiche met geitenkaas van de Polle – koken op hakken

  2. Pingback: Quiche met geitenkaas van de Polle – Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*