Deze andijviepuree, is meer dan oké

Andijviepuree

Ja sorry, ik ben een fan van pureetjes. En deze is heerlijk doordat er er spekjes in zitten en een beetje look en sjalotjes, en “knapperige” andijvie, njam!

Nodig?

  • 1 à 1,5 kg. aardappelen
  • 1 bakje spekblokjes 200gr. (of meer naar keuze)
  • 1 andijvie
  • Scheut(je) room
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • Verse dragon
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Hoe?

  • Zet water op voor aardappelen, doe in het water een beetje zout
  • Schil en was de aardappelen
  • Kook de aardappelen 20 minuten
  • Giet de aardappelen af
  • Maak de andijvie schoon
  • Snijd in brede repen
  • Pel de sjalotjes en versnipper ze heel fijn
  • Pel de look en doe in de pers
  • Doe een scheut olijfolie in een pot
  • Zet het vuur niet te hoog
  • Stoof de sjalotjes en de look
  • Doe de spekblokjes bij de sjalotjes en stoof eventjes mee
  • Plet de aardappelen
  • Doe ze in de pot met sjalotjes en de spekblokjes, zorg dat dit goed warm is
  • Doe de repen andijvie bij in de pot
  • Blijf roeren
  • Door de warmte van de aardappelpuree gaart de andijvie mee (niet helemaal plat laten worden!)
  • Doe de room erbij
  • Doe de fijngesnipperde verse dragon erbij
  • Meng goed
  • Kruid af met peper en zout
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *