Oosters gelakt spek voor mijnen bek

Oosters gelakt spek

Ja, dit is écht spek voor mijnen, en hopelijk ook voor uwen bek. Ik laat het gezouten spek voor dit receptje wat dikker snijden. Het spek en de reuzel koop ik op de markt in Mol bij Jef Janssens.

Nodig?

  • 8 stukken spek
  • 1 koffielepel vijfkruidenpoeder (l)
  • 1 deciliter water (l)
  • 1 eetlepel reuzel (l)
  • 2 eetlepels sojasaus (l)
  • 2 eetlepels honing (l)
  • 1 teentje knoflook (l)

Hoe?

  • Meng alles voor de lak (l)
  • Laat 15 minuten op een zacht vuur een beetje inkoken
  • Bak het spek in een antikleefpan
  • Doe als het spek bruin is met een kleine sauslepel er wat lak over
  • Laat verder bakken
  • Doe nog wat lak erover, tot dat al het vocht weg is en de lak aan het spek kleeft
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *