Fancy tortellini verde

Fancy Tortellini verde

Eigenlijk is dit mega gefaked fancy, want écht zelfs een kind kan deze pasta maken! De citroen erbij maakt het erg fris en een tikje speciaal, maar het klopt helemaal!

Voor 3 à 4 personen

Nodig?

  • 1 grote bio citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 150 ml. droge witte wijn
  • 150 ml. kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 250 gr. tortellini verde kante en klaar (spinazie en ricotta)
  • 500 gr. verse groene asperges
  • Pakje verse gemengde sla
  • 2 plakken parmaham
  • 150 gr. koude échte boter (hoeveboter)

Hoe?

  • Was de citroen
  • Was de asperges
  • Snijd de onderkant eraf, en snijd in 4
  • Zet water en zout op voor tortellini
  • Zet water op voor citroenrasp/zeste
  • Rasp de citroen (geen wit erbij, dat smaakt vies:))
  • Doe de zeste in het kokende water
  • Pers de citroen uit
  • Laat de zeste van de citroen 5 minuten koken
  • Giet af
  • Houd de zeste bij
  • Schil de sjalotjes en hak fijn
  • Bak in een antikleefpan de Parmaham krokant (zonder vet)
  • Doe de wijn, bouillon, citroensap en laurier samen in een maatbeker
  • Doe olijfolie in pan (van rasp)
  • Stoof de sjalotjes zacht
  • Voeg dan de maatbeker toe (wijn, bouillon, citroen, laurier)
  • Laat 10 à 15 minuten inkoken op een zacht vuur
  • Giet af door een zeef, en druk met een soeplepel in de zeef alles goed uit
  • Zet de saus op een klein vuurtje
  • Doe de tortellini in het kokende water
  • Doe 3 minuten voor deze gaar is, de asperges erbij
  • Doe bij de saus telkens een beetje boter en roer met een garde/klopper
  • Giet de tortellini af
  • Doe in een diep bord
  • Lepel er wat citroensaus over
  • Werk af met wat zeste
  • Leg er de Parmaham op
  • Geef de sla erbij
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*