Spontaans Mediteraans

Vis mediteraans

Een gerechtje uit de losse pols, voor als je weinig tijd hebt, en met dingen die je in de voorraadkast hebt zitten, de kabeljauwfilets eventueel uit de diepvries, als ook boodschappen doen er niet inzit 🙂
Laat je oven of je BBQ (door in aluminiumfolie er pakketjes van te maken, of in aluminiumbakjes te doen) al het werk maar doen, want we doen alles bij elkaar, zetten de timer op, checken nog wat mails, bellen en twitteren nog wat, en klaar!
Heerlijk de smaken die zich mengen van de tomaten, artisjokken, citroen, vis en Noily Prat, mmmhhh ruik je het al? 🙂
Ik heb paksoi genomen, maar je zou bijvoorbeeld ook venkel kunnen nemen als groente voor erbij, dan zou ik er een scheut Pastis of Ricard bij doen, kortom neem maar wat je nog in huis hebt!

4 personen

Nodig?

  • 1 kg. aardappelen, vastkokend
  • 1 bio citroen
  • 300 gr. kersttomaten
  • 1 paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit
  • 250 gr. gemarineerde artisjokharten
  • 3 à 4 eetlepels Noily Prat
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 kabeljauwfilets (of andere witte vis)

Hoe?

  • Zet de oven op 200°
  • Zet pot op vuur met water en zout (voor de aardappelen)
  • Schil de aardappelen en was ze
  • Doe ze in het kokende water
  • Laat 8 minuten koken
  • Spoel de paksoi en snijd in kleine “hapklare” stukken
  • Spoel de citroen en snijd in dunne plakken
  • Pel de teentjes knoflook en snijd in twee
  • Giet de artisjokken af
  • Giet de olijven af
  • Doe de paksoi, citroen, kersttomaten, olijven, look, artisjokken in een kom
  • Doe hier flink wat olijfolie op en peper en zout
  • Zet goed onder elkaar
  • Giet de aardappelen af, laat wat afkoelen
  • Doe de aardappelen erbij
  • Zet goed onder elkaar
  • Doe de Noily Prat erbij
  • Leg de vis erboven op
  • Dek af met aluminiumfolie
  • Zet 20 minuten in de oven
  • Zet de oven op 180°
  • Zet eventueel nog een 8 tal minuten zonder aluminium folie in de oven
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*