Fraai rund op den braai

fraai rund op den braai

Steek de BBQ (Braai in’t Afrikaans) maar aan, want we gaan er een schoon stukske rundvlees opleggen.
Liefst een gerijpt stukje rundvlees, voor zijn volle, pure en overheerlijke smaak.
En om te kunnen barbecuen met hakken aan (let op in het gras :)), geven we er een simpele maar overheerlijke salade van wasabi rucola bij, met zongedroogde tomaatjes, kappertjes en Parmezaanse kaas.
Bij slecht weer kan er natuurlijk ook in de pan gebakken worden. Maar wat je ook doet, zorg dat je vuur “pokkeheet” staat!

voor 1 persoon

Nodig?

  • 1 stuk rundvlees 200 à 250 gr.
  • Handvol wasabi rucola
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Een aantal kappertjes
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Hoe?

  • Zet alvast je BBQ of pan op maximum vuur
  • Snijd van de Parmezaanse kaas met een mes (of rasp) dunne schilfers af
  • Leg de rucola op een bordje
  • Leg hier rond een aantal kappertjes (het oog wil ook wat)
  • Leg op de rucola de zongedroogde tomaatjes
  • Druppel een klein beetje olijfolie hierop
  • Kruid met peper en zout
  • Werk af met parmezaanschilfers
  • Leg het vlees op de grill of in de pan (doe bij het laatste eerst een beetje Ghee in de pan)
  • Laat kort even aankorsten
  • Kruid met peper en zout
  • Laat nog heel even verder bakken (tenminste als je graag blue hebt, anders langer)
  • Klaar!