Chocolata Ya Ya aardbeien

chocolate ya ya aardbeien

Ja, en nu zit je ongetwijfeld met het liedje in je hoofd :)
Heerlijk eenvoudig, zoete aardbeien met krokante chocolade.
Om te vermijden dat er een “deuk” in de chocolade zit, steek ik allemaal houten prikkers in een kurken matje (een panonderlegger bv, die ik eerst bekleed met aluminiumfolie, zo blijft het kurkje proper) waarop ik de aardbeien prik.

Voor 12 aardbeien

Nodig?

  • 12 aardbeien
  • 70 gr. noir de noir chocolade (donkere)
  • 1 koffielepel arachide-olie

Hoe?

  • Was de aardbeien, laat de steeltje eraan
  • Dep ze voorzichtig droog
  • Doe de chocolade in stukken
  • Doe in een pannetje
  • Doe hierbij de arachide-olie
  • Zet op het laagste vuur mogelijk
  • Laat smelten en roer regelmatig met een “pannenlikker”
  • Pak een aardbei bij het steeltje
  • Dep in de gesmolten chocolade en schud een beetje
  • Prik de aardbeien met de punt naar beneden op de prikkers
  • Zet minstens een uur in de koelkast
  • Klaar!