Keftedes à la Tes

Keftedes à la Tes

Een heerlijk zomers, pittig en fris hapje.
Keftedes zijn Griekse gehaktballetjes met heerlijke kruiden in.
De gehaktballetjes kunnen ook op een spies en dan op de BBQ. We geven er heerlijke zelfgemaakt tzatziki bij, en een slaatje met tomaten.

Voor 3 à 4 personen:

Tzatziki

Nodig?

  • Halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook, eerst in melk gekookt
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel verse munt
  • 250 gr. Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Hoe?

  • Doe de komkommer, knoflook, dille en munt in de blender/keukenmachine en hak grof
  • Laat de machine rustig draaien en voeg de yoghurt, olijfolie, citroensap en peper en zout toe
  • Zet in de koelkast

De Keftedes (gehaktballetjes)

Nodig?

  • 500 gr. rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels chapelure (paneermeel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels koriander
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels bloem

Hoe?

  • Versnipper de ui
  • Doe de look in een pers
  • Zet een pan op het vuur, doe er olijfolie in
  • Fruit hierin de ui en de look
  • Doe het gehakt in een kom
  • Doe hier de eieren, chapelure, koriander, oregano, kaneel en peper en zout bij
  • Doe hier de ui en de knoflook bij
  • Zet goed onder elkaar
  • Maak hier balletjes van
  • Rol de balletjes even door de bloem
  • Zet een pan op het vuur doe hier olijfolie in
  • Bak de balletjes
  • Geef bij de balletjes de tzatziki en eventueel de tomatensla
  • Klaar!