Comfort examen Food: peekespuree met een worstje

peekespuree wortelpuree

Echte examenkost, stevige en degelijke kost, voor een instant goed gevoel, en hopelijk ook goede resultaten :)
Je kan hem ook pimpen en met paarse wortelen maken, maar deze keer is hij simpel, gewoon met oranje wortelen.
Wel heb ik er een beetje zelfgemaakte Bicky ajuintjes bij gedaan, dat smaakt er erg lekker bij!

Nodig?

  • 1 kg. wortelen
  • 0,5 kg. aardappelen
  • 1 ajuin
  • Zout en peper
  • Glas water
  • Ongeveer 0,5 l melk
  • Nootmuskaat
  • 3 klontjes goei boter
  • 8 kleine of 4 grote worsten

Hoe?

  • Schil de wortelen
  • Schil de aardappelen
  • Snijd in grove stukken
  • Spoel even af onder koud water
  • Doe deze samen in een kookpot
  • Kuis de ui, en snij in stukken
  • Doe deze bij in de pan
  • Doe er peper en zout bij
  • Doe er het water en de melk bij (zorg dat ze bijna onder staan)
  • Breng aan de kook
  • Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de kookpot is
  • Regelmatig roeren, en eventueel vocht (water) toevoegen
  • Bak de worsten, ongeveer na 10 minuten
  • Na 20 minuten is normaal bijna al het vocht opgenomen en is de puree gaar
  • De wortelen en aardappelen met een pureestamper (grof)”plat” doen
  • Voeg boter en nootmuskaat toe
  • Eventjes omroeren
  • Doe de wortelpuree op een bord samen met de worst
  • Strooi wat Bicky ajuintjes op de puree
  • Klaar!

0 gedachten over “Comfort examen Food: peekespuree met een worstje

  1. Pingback: Duroc varkenskotelet met, “seg Devos? ja Lemmens” pickles saus – koken op hakken