De lambada chicken enchilada

Lambada chicken enchilada

Van deze spicy enchilada, dans je instant de lambada :)
Maar geen paniek je kan blussen met de zure room!
Guacamole hoort er ook bij, makkelijk om zelf te maken, want we doen alles in de blender/keukenmachine. Ook het spicy kippengehakt maken we zelf.
Je kan er ook nog bonen bij doen, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van, ik hou het bij crispy maïs en Tom Boonen, want daar ben ik wel fan van :)

Nodig?

  • 8 kleine zachte tortilla wraps

Voor de vulling:

  • 3 kippenfilets
  • 2 eetlepels chapelure (broodkruim)
  • 1 eetlepel paprikapoeder (k)
  • 1 eetlepel currypoeder (k)
  • 1 eetlepel komijn (k)
  • 1 eetlepel kurkuma (k)
  • 2 eitjes
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 x 425 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 150 gr. maïs (uit blik)
  • Een aantal druppels tabasco (of doe zoals ik, dans de lambada met het flesje, boven de pot)
  • Een beetje boter
  • peper en zout
  • 200 gr. gemalen kaas (bv. emmentaler)

Voor de zure room:

  • potje zure room (125gr.)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • peper en zout

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 0,5 rode peper
  • 1 sjalot
  • 1 limoen

Hoe?

  • Zet de oven aan op 200°
  • Doe de kippenfilets met de kruiden (K), chapelure in de keukenmachine hak fijn
  • Doe de eitjes erbij en meng
  • Doe een klontje boter in de pan
  • Bak het gehakt in een pan
  • Pel en snijd de ajuin
  • Pel en snijd de look
  • Doe ondertussen een klontje boter in een pot
  • Stoof hierin de ajuin en de look
  • Doe de tomatenblokjes erbij
  • Als het gehakt gebakken is mag dit hier ook bij
  • Laat een 10 tal minuten op laag vuur pruttelen
  • Kruid met peper en zout en tabasco
  • Giet de mais af en laat uitlekken
  • Voeg op het laatste de maïs toe en laat nog heel even pruttelen
  • Leg een tortilla op een bord
  • Doe er een schep van de spicy gehaktmengeling op en vouw toe
  • Leg de gevulde tortilla’s in de ovenschaal
  • Strooi er lekker veel kaas over
  • Zet in de oven 8 à 10 minuten op 200°

Maak ondertussen de zure room en de guacamole.

Zure room:

  • Doe de zure room in een kommetje
  • Doe er de limoen en de koriander bij
  • Kruid met peper en zout
  • Meng onder elkaar

Guacamole:

  • Doe in deze volgorde in blender
  • Pel look, doe in 2 stukken
  • Snijd de tomaat in stukken
  • Haal pitjes uit rode peper en doe in 4 stukken
  • Pel sjalot en snij in grove stukken
  • Pel de avocado’s en doe stukken als laatste erbij (verkleuring)
  • Blender of mix alles kort, er mogen nog stukjes inzitten
  • Haal de tortilla’s uit de oven
  • Leg op een bord
  • Doe er een schep zure room en gucamole bij
  • Klaar!