Nice, salade niçoise

nice salade niçoise

Toch wel één van mijn favoriete slaatjes, en in no time op tafel!
De verse tonijn is écht een meerwaarde, ik bak hem heel kort aan, persoonlijk vind ik dat het lekkerste.
Echt jammer dat het al op is :)

Nodig?

  • 300 gr. fijne sperzieboontjes
  • 400 gr. verse tonijn
  • 2 zakjes gemengde sla (met veldsla)
  • 2 tomaten
  • 100 gr. zwarte olijven, zonder pit
  • 2 eitjes
  • scheutje olijfolie
  • 75 ml. olijfolie (d)
  • 2 eetlepels sherryazijn (d)
  • 2 theelepels mosterd (d)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie (d)
  • Zout en peper

Hoe?

  • Zet een pot water met zout op het vuur
  • Zet de eitjes in een pot met water op
  • Voeg de boontjes toe als het water kookt
  • Laat de eitjes een 10 tal minuutjes koken
  • Laat de boontjes een 6 tal minuten koken
  • Giet de boontjes af
  • Giet de eitjes af
  • Laat beiden afkoelen
  • Maak de dressing (d)
  • Doe de sherryazijn en mosterd in een kommetje
  • Meng goed
  • Doe er zout en peper bij en peterselie
  • Mengen
  • Doe de olijfolie erbij en blijf mengen
  • Bak de tonijn, op hoog vuur, in een scheutje olijfolie
  • Snijd de tomaat in stukjes
  • Snijd de eitjes in stukjes
  • Snijd de tonijn in plakjes
  • Leg op het bord wat sla, de boontjes, eitjes, tomaten, olijven en plakjes tonijn
  • Doe hier wat dressing over
  • En strooi er nog een beetje extra peterselie over
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *