Hoeraatjes, tartaar van maatjes

hoeraatjes tartaar van maatjes

Hoeraatjes, daar zijn ze weer de maatjes!
We maken er een frisse tartaar van, da’s zo weer eens iets anders…

Nodig?

• 2 maatjes
• 0,5 ajuin (2 eetlepels gesnipperd)
• Een halve citroen
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 koffielepel worcestersaus
• Een paar drupjes tabasco
• 1 tomaat
• 1/4 komkommer
• 1 koffielepel gehakte koriander
• 2 takjes dille
• Een beetje (bio) tuinkers

Hoe?

• Zet water op
• Kerf de tomaat in en leg ze heel even in het kokende water
• Haal ze eruit en doe het vel eraf
• Haal de pitjes eruit en snijd in kleine blokjes (brunoise)
• Schil de komkommer, haal de zaadjes eruit
• Snijd in kleine blokjes
• Versnipper de ui
• Pers de citroen uit
• Hak de dille fijn
• Snijd de maatjes in kleine blokjes
• Doe de maatjes, komkommer, tomaat in een kom
• Doe hierbij het citroensap, de wochestersaus, tabasco, de koriander en de dille
• Meng voorzichtig
• Doe in een ring op een bord
• Werk af met de (bio) tuinkers
• Klaar!

Comments are closed.