Halleluja geitenkaas/appel/pijnboompitten sla

halleluja geitenkaas/appel/pijnboompittensla

Goed voor de lijn, goed voor de portemonnee, goed qua “time management”, een lekkere sla, kortom halleluja!
We maken er een zoete dressing bij die goed past bij het zurige van de geitenkaas, het frisse van de appel en het zoute van het spek.

2 personen

Nodig?

• 4 geitenkaasjes met spek rond (of meer naar keuze)
• 1 pakje rucola
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 1 Pink Lady appel
• 6 snoeptomaatjes (kleine tomaatjes)
• Peper (d)
• 1 eetlepel honing (d)
• 1 eetlepel frambozenazijn (d)
• 2 eetlepels olijfolie, zacht van smaak (d)

Hoe?

• Rooster de pijnboompitten in een anti-kleefpan
• Doe de rucola op de borden
• Snijd de tomaatjes in 2
• Leg op de rucola
• Doe de pijnboompitjes in een kommetje (bakt anders verder in de pan)
• Bak in deze pan de geitenkaasjes (op hoog vuur)
• Maak de dressing (d)
• Meng de honing met de frambozenazijn
• Meng tot één geheel
• Doe er een beetje peper bij
• Doe er de olijfolie bij
• Meng tot één geheel
• Was de appel en snijd dunne plakken (met de mandoline), schillen hoeft niet
• Leg de geitenkaasjes op de rucola
• Leg de appeltje rond de rucola
• Doe wat pijnboompitten op de sla
• Druppel wat dressing over de sla
• Klaar!