Toppie vrouwenavond met onze eigen Private Chef: Quatre – Mains

tafel vrouwenavond

Met het vrouwenclubje komen we een aantal keer per jaar samen, en koken dan voor elkaar.

Er zijn geen mannen toegelaten, aangezien de decibels op onze avonden, door 8 pratende/kakelende vrouwen, nogal hoog liggen, en soms zijn de gesprekken ook niet voor mannen oren geschikt, omdat enkel vrouwen dit kunnen begrijpen 🙂
Deze keer werd er een uitzondering gemaakt, op de regel dat er geen mannen toegestaan zijn.

Omdat dit jaar onze datum, in de drukste periode van het jaar viel, besloten we om Dave van Quatre-Mains te vragen om onze dinertje te verzorgen.

Ge-wel-dig, we hadden enkel de tafel klaar te zetten, frisdrank te voorzien en aangepaste wijnen uit te kiezen.
Om die te proeven, hadden we ook ruimschoots de tijd, aangezien we eigenlijk wel altijd gewoon zijn, om druk in de weer te zijn.
Maar die avond hadden we tijd over, en konden we lekker genieten van al het lekkers dat Quatre-Mains ons “voorschotelde”.

Hoe ik telkens mijn etentjes voorzie van de perfecte aangepaste wijnen kan je morgen lezen, onder de gerechten kan je alvast de wijnen vinden die we die avond dronken…

Dave Quatre Mains
Maar nu verder over onze Private Chef, klinkt dit niet very Astrid Bryan?
Ik ken Dave nog van bij Galaxy Studios, waar hij ettelijke jaren voor de “Famous Stars” de pannen van het dak kookte.

Maar deze avond waren wij de Stars!
Het was dé max, het eten was licht, mooi gepresenteerd, aparte smaken, de dames werden er zelfs stil van…

Hier onze menu:

Grani Smith, crab, geconfijte tomaat, Gruyère, selder, gember

voorgerecht Quatre Mains

Coppola Pinot Grigio California

Dit was al onmiddellijk een mooi begin, lekker fris, mooi gepresenteerd, een eigentijdse versie, zoals Dave zelf zei, van de krabcocktail die de Bomma vroeger maakte.
Wij noemen het de gepimpte versie 🙂

Op zijn geheel gegaarde zeeduivel met mango chutney, tsatsiki van radijs, gegrilde courgette, Polderaardappel

hoofdgerecht Quatre Mains

Tavel Rose Perrin Rhône

Dit was mega, ik heb de dames moeten tegen houden om hun borden af te likken 🙂
De tsatsiki en de chutney gaven het gerecht een aparte toets, een beetje exotisch, maar toch klassiek, koriander, mango, radijs, wat een smaakbommetje!

Warme compotte van hoeve ei met gemarineerde aardbeien en yoghurtijs

dessert Quatre Mains

Eigenlijk geeft ook het dessert, de stijl van Dave weer, ik vind het zo van die “feel good” gerechtjes.
Omdat ze lekker licht zijn, een tikje nostalgie hebben, en een hoog comfort food gehalte, waar je instant happy van wordt.
Ook met dit eitje, dat had hij een beetje gezoet, en dan die aardbeitjes erbij en dat ijsje, een “kinderdessertdroom” in volwassen vrouwenversie 🙂

En toen waren we toe aan koffie en cola, en ons bedje…

Mocht je de keuken van Quatre-Mains ook willen ontdekken kan je je inschrijven voor de Beerbecue op zondag 25 augustus.