Holy cannelloni met Spinazie en ricotta

Canellonni schotel

Cannelloni bord

Een lekkere ovenschotel, en toch niet té zwaar. Heerlijk de combinatie, tomaat, gehakt, spinazie, ricotta, gekruid gehakt.
Het vullen van de cannelloni vraagt wel wat geduld (voor mij toch alleszins), maar ik gebruik daarvoor een dessertvorkje, en vul dan hiermee geduldig de cannelloni.

Voor 2 schotels

Nodig?

• 350 gr. rundergehakt
• 1 ei
• 1 à 2 eetlepels paneermeel
• Paprikapoeder
• Olijfolie
• 1 grote ajuin
• 2 teentjes knoflook
• 600 gr. gewassen spinazie
• 250 gr. ricotta (vb. Galbani)
• Beetje nootmuskaat
• 1 klontje suiker
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 1 pak cannelloni (vb. De Cecco)
• 500 gr. passata di pomodoro
• Eventueel fijngehakte basilicum
• Fijn geraspte Parmezaanse kaas

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Versnipper de ui
• Pel de knoflook en doe in een pers
• Stoof de ui en de knoflook aan
• Doe er de passata bij, de suiker en de witte wijnazijn
• Doe er eventueel wat fijngehakte basilicum bij
• Laat rustig pruttelen
• Doe het gehakt in een mengkom/keukenrobot
• Doe er het paneermeel, ei, peper en zout en paprikapoeder bij
• Meng
• Bak het gehakt in een anti-kleefpan (zonder vetstof)
• Doe wat olijfolie in een grote pan/pot
• Doe hier de spinazie in
• Stoof ongeveer 3 minuten
• Doe in een vergiet
• Laat de spinazie afkoelen
• Knijp het vocht eruit
• Hak de spinazie fijn
• Doe de spinazie in een mengkom
• Meng de spinazie met het gehakt en de ricotta
• Kruid met peper, zout en nootmuskaat
• Vul de cannelloni (geduldig) met het spinazie/gehakt/ricotta mengsel
• Leg de cannelloni’s naast elkaar in een ovenschaal
• Giet de tomatensaus erover
• Strooi over de ganse schotel de Parmezaanse kaas
• Zet 20 à 25 minuten in de oven
• Klaar!