Amazing kookidee met leftover pistolet

Amazin kookidee met leftover pistolet

Heb je nog pistolets of stokbrood of ciabatta van het weekend over? Gelukkig, want dan kan je deze overheerlijke om handen en vingers af te likken brood/tomatensla maken.
Het knapperige van het brood, met de geroosterde look en tomaatjes, het citroensap, mmmmhhhh, dit zou ik alle dagen kunnen eten!

4 personen

Nodig?

• 1 ciabatta of 4 pistolets of een half stokbrood OUD
• 3 teentjes knoflook
• 4 trostomaten
• 1 blik tomaten in blokjes (vb. Elvea)
• 4 eetlepels sap van bovenstaand blik tomaten geschept
• 2 eetlepels sherryazijn
• zout en peper
• 75 cl. olijfolie
• Halve citroen
• Zout en peper
• Provençaalse mengeling (van Santa Maria)

Hoe?

• Zet de oven op 220°
• Pel de knoflook
• Snijd de ciabatta of pistolets of stokbrood in 2
• Besmeer de helften met olijfolie
• Knijp 1 knoflookteentje door de pers uit over de helften en verdeel
• Snijd het brood in “dikke” blokjes van ongeveer 2 cm.
• Doe het brood in de oven
• Laat 5 minuten bakken/roosteren
• Was de tomaten
• Snijd in 2
• Pel de 2 knoflooktenen
• Doe de tomaten en de look in een ovenschaal
• Besprenkel ruimschoots met olijfolie
• Haal het brood uit de oven, zet opzij
• Doe de tomaten en de look in de oven
• Laat 10 minuten bakken/roosteren
• Laat even afkoelen
• Doe het vel van de geroosterde tomaten
• Haal de pitjes eruit
• Snijd indien nodig nog eens door
• Doe de sherryazijn in een kommetje
• Doe hierbij de geroosterde look (knoflookpers)
• Zout en peper erbij
• Goed mengen
• Blijven mengen en olijfolie rustig eraan toevoegen
• Doe het sap erbij, goed mengen
• Doe de tomatenblokjes (blik) in een grote kom
• Doe hier de geroosterde tomaten bij
• Meng
• Meng het brood met de vinaigrette
• Doe het brood bij de tomaten blokjes en geroosterde tomaten
• Meng alles goed (met je handen)
• Snel opdienen, anders is het brood terug plat
• Strooi er een beetje Provençaalse mengeling over
• Knijp als allerlaatste wat citroensap over de salade uit
• Klaar!

Comments are closed.