Keep kalm, Oosterse carpaccio van zalm

Oosterse zalmcapaccio

Erg fris, super makkelijk en snel gemaakt. Dus keep kalm :)
De zalm marineren we in mirin, gember, sesamolie en limoensap.
Echt iets om op zomerse dagen van te smullen!

4 personen

Nodig?

• 600 gr. zalm
• 2 eetlepels mirin (m)
• 1 limoen (m)
• Stukje gember (m)
• 1 koffielepel sesamolie (m)
• Zout en peper (m)

• Tuinkers als “versiering”

Hoe?

• Pers de limoen uit
• Doe de schil van de gember en rasp de gember(ongeveer 1 koffielepel)
• Doe de mirin, limoensap, gember en sesamolie in een kommetje, meng goed (m)
• Kruid af met peper en zout
• Snijd de zalm in dunne plakjes
• Leg op een groot bord
• Doe de marinade (m) erover
• Zet ongeveer 20 minuten in de koelkast
• Doe voor het serveren een beetje tuinkers op het bord
• Klaar!