Quiche met geitenkaas van de Polle

quiche

Lekker met een slaatje, deze quiche met geitenkaas, spek en spinazie, meer moet dat niet zijn!
En met Kempense ‘touch” door het geitenkaasje van de Polle.
Om het met een citaat uit Groenten uit Balen te zeggen: er zen er al “lelleker” verzopen :)

Nodig?

• 1 vel kruimeldeeg
• 2 eitjes
• 2 dooiers
• 1 busje room (0,25l.)
• 1 teentje knoflook
• 250 gr. bladspinazie
• 1 Kempens geitenkaasje Polle met bruschetta
• 150 gr. spek (katenspek)
• Peper en zout

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Pel het teentje knoflook
• Doe het teentje knoflook in een kommetje dat in de oven kan
• Doe er flink wat olijfolie over
• Doe het vel kruimeldeeg in een vorm en bak blind, een 15 tal minuten
• Zet het teentje look met het kruimeldeeg in de oven
• Haal na 15 minuten uit de oven, laat afkoelen
• Stoof de spinazie even aan, en “wring” goed uit nadien
• Snijd het spek in dunne reepjes
• Bak het in een anti-kleefpan, zonder vetstof
• Laat uitlekken op een keukenpapiertje
• Doe de eitjes en de room in een kom
• Pers de geroosterde look erin uit
• Kruid met peper en zout
• Leg de spinazie (goed uitgewrongen) op het deeg
• Leg er het spek op
• Verdeel het geitenkaasje over dit
• Schenk het ei/roommengsel erover
• Laat 20 à 25 minuten bakken op 180°
• Klaar!