Spring naar de inhoud

Een stukje quiche met een slaatje erbij, da’s voor mij de perfecte lunch. Ik verwerk graag mijn favoriete groentjes in zoals witloof, groene asperges of broccoli in quiche en check ook steeds mijn koelkast op restjes die verwerkt kunnen worden. Zo voegde ik deze keer wat overgebleven lente-ui en een restje gerookte zalm en wat cheddar kaas toe. Yummie!

Quiche met broccoli en zalm

Nodig?

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 gr broccoliroosjes
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 stengels lente-ui
  • 250 ml room
  • 3 eieren
  • 1 tl dille (verse of gedroogde)
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 50 gr gemalen kaas (bv emmentaler of cheddar)

Hoe?

  • Neem een quichevorm en bekleed deze met het vel bladerdeeg
  • Leg er een laagje bakpapier bovenop en verzwaar met bakgewichtjes
  • Bak de bodem 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Kook ondertussen de broccoliroosjes gaar en snijd ze in stukjes
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes
  • Hak de stengels lente-ui fijn
  • Klop de eieren met de room los
  • Kruid het mengsel met dille, nootmuskaat, peper en zout
  • Haal de bodem uit de oven en beleg deze met de broccoli, de zalm en de lente-ui
  • Overgiet met het mengsel van room en eieren
  • Bestrooi met de gemalen kaas
  • Plaats de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer de quiche met een slaatje
  • Klaar!