Taratatin courgette/tomaat gratin

Heerlijk voor bij lamsvlees, ook iets dat makkelijk in een aluminium bakje op de BBQ kan. Je proeft de Provence in dit bijgerechtje.

Courgette dauphin

Nodig?

• Olijfolie
• 2 teentjes geroosterde knoflook
• 1 koffielepel tijm
• 1 groene courgette
• 1 gele courgette
• 4 tomaten
• 350 gr. mozzarella
• 50 gr. Parmezaanse kaas

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Was en snijd de tomaten in plakken
• Was en snijd de courgettes in plakken (met de mandoline)
• Laat de mozzarella uitlekken
• Snijd in plakken
• Neem een (mooie) ovenschotel
• Pers de geroosterde knoflook op de bodem uit, en verdeel
• Vul de schotel met om en om gele, courgette, mozzarella, tomaat, groen courgette enz.
• Als de schotel vol is, doe je er tijm, zout en peper over
• Giet er wat olijfolie over
• Zet 20 minuten in de oven
• Haal uit de oven en doe er de Parmezaanse kaas over
• Laat nog een 10 tal minuten bakken
• Klaar!

Comments are closed.