"Tomat Crevet" op zijn net

Tomat Crevet op zijn net

Dit smaakt altijd. Super snel klaar en oogt fancy 🙂
Probeer voor dit gerecht de echte Belgische grijze garnalen te gebruiken, liefst ongepeld, maar als het écht niet anders kan, dan de gepelde grijze garnalen.
In de plaats van ze traditioneel te serveren, serveren we ze in een nette “fingerfood” versie.
De tomaten ontvellen we, want dat is lekkerder.

Voor 2 à 3 personen

Nodig?

• 100 gr. (gepelde) grijze garnalen
• 2 koffielepels mayonaise
• 1 koffielepel fijngehakte peterselie
• Beetje peper
• 2 tomaten

Hoe?

• Zet water op voor de tomaten
• Kerf de tomaten bovenaan een beetje in (kruisje zetten)
• Doe de tomaten ongeveer een halve minuut in het kokende water
• Doe ze meteen onder koud water
• Pel de tomaten
• Snijd in 8, of 4 of… afhankelijk van de omvang van de tomaat
• Haal de pitjes en de “nerfjes” eruit
• Meng de garnalen met de mayonaise, snuifje peper en de peterselie
• Vul de “partjes” tomaat met de de garnalen
• Werk af met nog wat peterselie
• Klaar!