Schelpjes zonder helpjes

Almejas, Vongole, schelpjes

Op aanvraag voor een aantal “fans” van Koken op hakken 🙂
Dit is zo lekker, en super makkelijk, hier heb je echt geen “helpjes” voor nodig.
Voorzie maar voldoende brood voor erbij, want de saus van de schelpjes, met de sjalotjes, witte wijn, look en peterselie is super lekker, om handen en vingers af te likken!
In Spanje noemen de schelpjes Almejas, of Shirlas, maar het kan ook met Vongole.

Voor 3 à 4 personen, voorgerecht

Nodig?

• 600 gr. schelpjes
• 1,5 teen knoflook (of 2 kleine)
• 2 sjalotjes
• Ruime hand vol gehakte bladpeterselie
• Peper en zout
• Scheut droge witte wijn (die je nadien hierbij opdrinkt:))
• Olijfolie
• Eventueel een beetje water

Hoe?

• Was de schelpjes minstens 2 maal goed, onder koud water
• Hak de look en de sjalotten fijn
• Doe een goed scheut olijfolie in een kookpot
• Stoof de look en de sjalotten aan (niet bruin)
• Doe er een beetje zout en peper bij
• Doe en goed scheut wijn erbij (en eventueel wat water)
• Zet het vuur goed hoog
• Laat een beetje verdampen
• Doe de schelpjes in de kookpot
• Zodra ze open gaan, zet je het vuur af, let op dit gaat vrij snel!
• Doe er de peterselie over en meng
• Dien op met (heel veel) brood
• Klaar!

Comments are closed.