Back to black pasta Calamaris

Black pasta calamaris

A tribute to Amy Winehouse: “Back to black”, zwarte pasta met calamaris.
Deze amazing pasta is very rock and roll door het kleurtje, en mega easy om te maken!
De spaghetti is gekleurd met de inkt van de sepia, deze kan je kant en klaar kopen.
Hierbij doen we onze calarmaris, die we zelf hebben gekuist uiteraard, heerlijk!

Bij het maken van de pasta zetten we “Back to Black” op, en misschien nog een “Rehabje” van Amy en zo ongeveer tegen de tijd dat deze nummers gedaan zijn, is onze pasta klaar!

Voor 2 à 3 personen

Nodig?

• 2 Calamaris (ongekuist, zie hier hoe je deze kuist)
• 250 gr. spaghetti al nero dit Seppia
• 2 gedroogde pepers (type guindillas) *
• Zout en peper
• 2 teentje knoflook
• 3 middelgrote tomaten
• Olijfolie
• Hand vol gehakte bladpeterselie

Hoe?

Kuis de calamaris en doe in ringetjes
• Zet het water op voor de pasta
• Zet water op om de tomaten te ontvellen
• Kerf de tomaten bovenaan met een klein sterretje
• Doe de tomaten in het kokende water
• Haal ze er onmiddellijk uit en doe onder koud water
• Doe de pasta in het water
• Ontvel de tomaten en haal de pitjes en nerfje eruit
• Snijd ze in kleine blokjes, zet opzij
• Hak de knoflook en de sjalotjes fijn
• Verpulver de pepertjes
• Doe goed wat olijfolie in een pan
• Stoof de look, sjalotjes en pepertjes (vuur niet te hoog)
• Zet ondertussen een andere pan op, met hoog vuur
• Doe hier olijfolie in
• Bak de inktvisringen hierin kort aan
• Voeg ondertussen in de andere pan (die van de look etc), de tomatenblokjes toe
• Schep voorzichtig een beetje om en zorg dat de blokjes “heel” blijven
• Doe de calamarisringen en peterselie hierbij
• Giet de pasta af
• Doe de pasta op een bord en giet de overheerlijke saus erover
• Klaar!

* Guindillas zijn mega hete (rode) Spaanse pepers, ik breng ze altijd van Spanje mee, in gedroogde vorm, zo heb ik steeds pepers in de voorraadkast, maar je kan ze ook hier in de supermarkt vinden. Eventueel kan je ze vervangen door Pili Pili.