La Moraga, trendy tapas restaurant, Puerto Banus Spain review NL/EN

Choco La Moraga
Croquetas de choco en su tinta / Kroketjes van inktvis gekleurd met de inkt / Squid ink croquette

Foie Gras La Moraga
Foie y queso de cabra con manzane / Foie met geitenkaas en appeltjes / Foie with goat cheese and apple

Ensalada Rusa La Moraga
Ensalada Rusa / Russische salade / Rusian Salad

Puntillitas La Moraga
Puntillitas fritas con almendra / Kleine gefrituurde inktvisjes met amandelen / Fried baby squid with almonds

Mini Tortilla La Moraga
Mini Tortilla

Burguer Bull La Moraga
Burguer Bull de rabo de toro / Hamburger met ossenstaart / Hamburger with oxtail

Soufle de Chocolate La Moraga
Soufle de Chocolate / Chocolade soufflé / Chocolate soufflé

La Moraga is een absolute aanrader, hier krijg je de kans, om enkele gerechten (in tapasvorm), te proeven van o.a. Dani Garcia, een Zuid Spaanse topchef.
Hij opende in 1998 Tragabuches in Ronda (wat trouwens ook een toppertje is),en had 2 jaar later zijn eerste ster al binnen. Nu is hij Chef bij Calima in Marbella, een 2 sterrenrestaurant.

De sfeer bij La Moraga, is ongedwongen, je kan aan een tafel zitten, maar ook “aan de toog”, het restaurant is trendy en licht, en er is een klein terras voorzien, maar de meeste eten binnen.

Het is makkelijk te vinden in Puerto Banus, want het is over El Corte Ingles (een supergroot warenhuis).
De gerechten die er geserveerd worden zijn helemaal mijn ding, lekkere smaken, goede (lokale) producten, en net dat ietsje meer, aan zeer redelijke prijzen.

La Moraga in Puerto Banus is definitely a place I would recommend to visit, because you get the chance to taste several dishes, from Dani Garcia, who’s a Topchef from the South of Spain.
In 1998 he opened Tragabuches in Ronda (which is also very recommendable), and 2 years later, he received his first Michelin star. At the moment, he is the Chef at Calima in Marbella, a two star Michelin restaurant.

The atmosphere at La Moraga is laid-back, you can eat at the dinner tables, but you can also sit at the “bar”. The restaurant is trendy and light, there is a small terrace, but most people eat inside.

It’s very easy to find, because it’s in front of El Corte Ingles (very big department store).
I totally love the dishes served there, because of the delicate flavours, the quality of (local) products they use, and it’s just that little different, at very reasonable prices.

La Moraga logo

0 gedachten over “La Moraga, trendy tapas restaurant, Puerto Banus Spain review NL/EN

  1. Pingback: Ziezo, de tomaat/kers gazpacho – koken op hakken