Een goei gebraad kan nooit geen kwaad

Varkensgebraad

Ik kan het niet beter omschrijven: een goei gebraad kan nooit geen kwaad!
Het is lekker, niet te duur, makkelijk (de oven doet het werk) en je kan er een “hoop” volk eten van geven :)
Dit gebraadje is jummie, we laten er zoveel mogelijk vet aan, in de oven wordt dit helemaal “crispy”, mmmmh.
Het droogt niet uit door de witte wijn én de lage temperatuur waaraan we garen.
We “rubben” het wat in, de dag op voorhand, of ’s morgens heel vroeg, zodat het toch zeker 8 uur kan “marineren”.
Kom, hop hop hop, waar wacht je op :)

Voor 4 personen

Nodig?

• 800 gr. varkensgebraad met vet aan
• 2 eetlepels (gedroogde) thijm
• 2
 eetlepels suiker
• 2 eetlepels (Maldon) zout
• Peper (goed door peperen)
• 1 middelgrote ajuin
• 1
/4 liter wijn

Hoe?

• Doe de thijm, suiker, zout en peper in een kommetje
• Zet onder elkaar
• Wrijf het gebraad hiermee in
• Doe het gebraad in een diepvrieszak en maak goed dicht
• Zet in de ijskast voor minstens 8u

• Zet de oven op 120°
• Snijd de ajuin in schijven
• Doe de ajuin in een grote gietijzeren pot met deksel
• Spoel het gebraad af en dep droog
• Leg het op de ajuinen (vetzijde naar boven)
• Doe de wijn erbij
• Doe het deksel op de pot en zet in de oven
• Check af en toe of het gaar is
• Laat dit ongeveer 1 à 1,5 uur in de oven zitten
• Doe het deksel van de pot
• Zet de oven op 200°
• Laat nog even verder garen, zodat er een korstje op het gebraad komt
• Klaar!