Ziezo, de tomaat/kers gazpacho

Tomaat/kers gazpacho

Ziet dit er niet OMG, “wat een niveau” gazpacho uit?
Ik heb mijn inspiratie in Spanje opgedaan, bij Dani Garcia, en dan een beetje “Kokenophakkengewijs” vereenvoudigd, zodat iedereen dit kan maken, ik denk, in een kleine 8 minuten (voor 20 personen).

Deze week komen er nog meer tapas op de blog, leuk als je heel veel volk mag ontvangen, en allemaal hapjes, tapas die je op voorhand kan maken, zodat je enkel nog maar moet afwerken als je gasten er zijn. Los gezelligitos, genietos dus 🙂

Ik heb onderstaande gazpacho met kant en klare tomaten gemaakt, maar dit kan uiteraard ook met verse tomaten.

Voor 10 personen
Voor 20 personen, maak je onderstaand recept gewoon 2 maal

Nodig?

• 1 potje double concentré de tomates (vb Supercirio)
• 2,5 blikje gepelde tomaten in blokjes (vb Elvea)
• 1/4 grote ajuin
• 1 guindilla (Spaanse rode gedroogde peper)
• 1 teentje knoflook
• 1/2 oud stokbrood
• 10 ml. frambozenazijn
• 1 bokaal Noordkrieken met sap
• Beetje water
• Zout (Maldon)

Afwerking

• Ansjovissen (10 of 20, afhankelijk van het aantal personen)
• Manouri kaas (Zachte verse kaas met weischapenmelk, gevonden in de Delhaize)
• Pistachenoten, gepeld

Hoe?

• Doe de tomaten, de concentré, de ajuin, de knoflook, het pepertje, het brood en de frambozenazijn in de blender of Thermomix
• Doe er een een koffielepel (Maldon) zout bij
• Mix tot alles glad is (Thermomix, zo’n 15 sec. op 10)
• Doe de krieken erbij, en terug een beetje zout
• Mix tot alles glad is
• Vul eventueel aan met een beetje water, indien te dik
• Giet de ansjovissen af
• Plet de Manouri kaas met een vork (zodat dit precies sneeuw is)
• Giet de gaspacho in glaasjes (of bekertjes)
• Doe er wat van de Manouri kaas op
• Doe er 2 pistenoten bij
• Doe er een ansjovisje op
• Klaar!