Op de BBQ: sans misère Camembert

BBQ Camembert

Heerlijk, heerlijk, en nog eens heerlijk.
Zelfs al ben je niet zo’n fan van Camembert, doordat hij gesmolten is, en met de kruiden, is het écht een toppertje voor jan en alleman, en sans misère, want er kan nu eens écht niks mee misgaan.
Voorzie voldoende Turks brood, ja ja Turks brood met Franse kaas, want dit is een overheerlijke combinatie :)

Voor 10 personen
Voor 20 personen, doe je dit maal 2

Nodig?

• 1 Camembert kaas
• Scheut witte wijn
• Provençaalse kruidenmengeling van Santa Maria
• Aluminium folie

Hoe?

• Haal de Camembert uit het papier (en uit het doosje)
• Doe er met een mes de bovenste witte korst af
• Plaats hem terug in het doosje (ik doe ook steeds al het papier van het doosje af)
• Strooi hier goed wat Provençaalse kruiden op en een scheut witte wijn
• Wikkel het doosje in aluminium folie, met “sluiting” bovenaan
• Zet dit op de BBQ of Oven* totdat de kaas goed smeuïg is
• Werk af met nog een beetje Provençaalse kruiden
• Serveer in het doosje met het brood
• Klaar!

* In de oven heb ik al getimed, ongeveer 7 minuten op 180°, BBQ hangt af van kolen of gas, gewoon af en toe eens kijken

Een gedachte over “Op de BBQ: sans misère Camembert

  1. Pingback: Ensalada Rusa with love – koken op hakken

Reacties plaatsen niet mogelijk.