Doen! tomaat/mozzarella in't groen

Tomaat mozzarella groen

Weer een tapas / hapje dat origineel is en mega makkelijk om te maken.
De groene kleur komt van de pistache noten en de basilicum, écht kei lekker :)
Dus snel, trommel snel een paar vrienden op, en geniet!

Voor 15 personen

Nodig?

• 5 gr. basilicum
• 20 gr. pijnboompitten
• 40 gr. gepelde gezouten en gegrilde pistachenoten
• Snuifje zout
• 60 gr. olijfolie
• 1 kg. mengeling van kleine tomaatjes (rood, oranje, etc)
• 375 gr. (uitgelekt) kleine bolletjes mozzarella

Hoe?

• Doe de basilicum, pijnboompitten, pistachenoten, zout en olijfolie in de Thermomix of blender
• Maal tot een semi gladde massa (de pistachenoten moeten nog zichtbaar zijn)
• Was de tomaatjes en droog af
• Giet de bolletjes mozzarella af
• Doe en tomaten en mozzarella bolletjes in een kom
• Doe de mengeling met pistache/basilicum etc. erbij
• Zet voorzichtig onder elkaar
• Doe in een mooi coupe
• Werk af met een blaadje basilicum
• Klaar!

Een gedachte over “Doen! tomaat/mozzarella in't groen

  1. Pingback: Ensalada Rusa with love – koken op hakken

Reacties plaatsen niet mogelijk.