J.M. geïnspireerde pasta met kip en tomaten

JM pasta kip tomaten

Ha ha, J.M., staat voor Jeroen Meus, alé niet haha, want ik vind zijn recepten altijd wel heel OK, ik ben wel fan, eerlijk is eerlijk:)

Ik had nog 2 gebakken kipfilets over van de dag ervoor, en had zin in pasta, dus kwam ik al “googlenderwijs” bij Jeroen terecht.
Niet dat ik dit klakkeloos heb overgenomen, neen, Koken op hakken gewijs/eigenwijs heb ik dit gepimped tot een overheerlijke pasta…
Hier kan u J.M. zijn receptje vinden, eigenlijk is het kip met pasta, en mijn receptje kan je hieronder vinden, dat is pasta met kip, begrijp je?

Voor 4 à 5 personen

Nodig?

• 2 (gebakken) kipfilets
• 150 gr. dun gerookt spek
• 5 eetlepels pijnboompitten
• 1 sjalot
• Goede hand vol verse basilicum
• 2 teentjes knoflook
• Olijfolie
• Halve citroen
• Peper en zout
• 4 eetlepels ricotta
• 1 guindilla (of rood pepertje)
• 400 gr. Datterino tomaten (=kersttomaten)
• 500 gr. passata (vb. Elvea)
• 1 eetlepel Provençaalse kruiden van Santa Maria
• 2 eetlepels (appel) kappertjes
• 1 pak (500 gr.) Fettuccine Toscane van Barilla
• Parmezaanse kaas

Hoe?

• Indien de kipfilets nog niet gebakken zijn, bak deze met beetje peper en zout, zet opzij (*)
• Rooster de pijnboompitten, zonder vetstof in een anti-kleefpan, zet opzij
• Bak het spek en laat uitlekken op een keukenpapier, zet opzij
• Pel de knoflook en hak fijn
• Pel het sjalotje en hak fijn
• Hak het pepertje fijn, zet samen met de look en sjalot opzij
• Snijd de kersttomaten in 2
• Doe hier de Provençaalse kruiden op en zet opzij
• Hak de basilicum grof en zet opzij
• Snijd de kipfilet in blokjes en zet opzij
• Doe 4 eetlepels ricotta in een kommetje en zet opzij
• Zet het water met zout op voor de pasta
• Doe een scheut olijfolie in een grote pan
• Doe er de look, sjalot en pepertje in
• Stoof 5 minuten (niet bruin laten worden)
• Doe de kappertjes erbij en stoof even
• Doe de tomaten en Provençaalse kruiden erbij
• Doe de passata erbij
• Kruid met peper en zout
• Laat dit een 10 tal minuten pruttelen (op laag vuur)
• Doe de pasta in het kokende water (6 minuten)
• Doe de kip bij bovenstaande tomatensaus
• Vervolgens het spek (in stukjes gebroken)
• Op het laatste de ricotta
• En als allerlaatste de basilicum en het sap van de halve citroen
• Giet de pasta af
• Meng de helft van de saus eronder
• Neem 4 borden, doe bovenstaande pasta erop
• Lepel de andere helft van de saus erover
• Rasp hier wat Parmezaanse kaas over
• Strooi er de geroosterde pijnboompitten over
• Klaar!

(*) zet opzij, wil eigenlijk zeggen, doe dit een kommetje, en zet aan je vuur, dit is handig, zo staat alles klaar als je aan het koken bent, en als je écht geen stress wil, kan je de kommetjes in volgorde zetten, zo kan er écht niets mis gaan.

Comments are closed.