Caesar Salad met dé dressing for succesing

Cesar Salad

Dit in één van mijn lievelingssalades, omdat het een salade met “ballen” is.
Echt een hartelijke salade, met een overheerlijke dressing, uiteraard for succesing :)
Je kan er eventueel ook nog ansjovissen bij opleggen, of in de dressing doen, maar persoonlijk vind ik hem helemaal perfect, volgens onderstaand recept, smakelijk!

Voor 3 à 4 personen

Nodig?

• 2 kipfilets
• 1 Romeinse sla, of Ijsbergsla
• 10 plakjes dun spek (ontbijtspek)
• 1 klein dun stokbrood
• 1 eetlepel olijfolie
• Enkele Parmezaanse kaasschilfers

Dressing (d)

• 1 groot teentje geperste knoflook
• 1 eigeel
• 2 theelepels Dijon mosterd
• 2 eetlepels citroensap
• 25 gr. geraspte Parmezaanse kaas
• 125 ml. sla olie
• Peper en zout

Hoe?

• Zet de oven op 180°
• Bak het spek en laat uitlekken op keukenpapier, zet opzij
• Snijd het stokbrood in dunne plakjes
• Doe er olijfolie op
• Zet ongeveer 10 minuten in oven
• Doe beetje olijfolie in een pan
• Bak de kipfilets, zet opzij
• Kuis de sla
• Droog de sla
• Hak de buitenste blaren grof, laat de binnenste blaadjes heel
• Maak de dressing (d)
• Doe alles samen, behalve de olie
• Zet de staafmixer erin
• Doe de olie erbij
• Mix tot dit één geheel is
• Kruid af met peper en zout
• Snijd de kipfilet in stukken
• Breek het spek in kleinere stukken
• Doe de sla op een bord
• Leg hierop de kip, spek, stokbrood
• Doe hierover de dressing
• Werk af met Parmezaanse krullen/schilfers
• Klaar!