Easy does it, tongschar vergezeld van een aardappelsla met Oosterse pit

Tongschar aardappelsla

Super snel klaar, geen stress (easy does it) de krieltjes (aardappelen) die spoelen we gewoon af en garen we in de schil, dus gene “fuzz” met aardappelen schillen.
We geven de aardappelsla een Oosterse toets door er koriander en chilisaus aan toe te voegen.
Deze sla kan je ook perfect bij de BBQ geven.

Voor 4 personen

Nodig?

• 4 Tongscharfilets
• 1 kilo krieltjes
• Een halve ajuin in dunnen ringetjes gesneden
• 450 gram kerstomaatjes in 2 gesneden
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 2 eetlepels chilisaus
• Dikke hand vol koriander
• Beetje bloem
• Zout en peper
• Klontje boter

Hoe?

• Zet water op voor de krieltjes
• Doe hier zout bij
• Was de krieltjes
• Doe ze in het kokende water (ongeveer een 15 tal minuten)
• Snijd ondertussen de ui in dunne plakjes, zet opzij
• Snijd de kerstomaten in 2, zet opzij
• Was de koriander, droog en hak grof, zet opzij
• Giet de krieltjes af en laat lauw worden
• Snijd ze in “hapklare” stukjes
• Doe wat bloem op een bord
• Wentel de tongschar hierin
• Kruid beide kanten met peper en zout
• Doe een klontje boter in de pan, op hoog vuur
• Bak de tongschar, langs beide kanten bruin
• Meng ondertussen de krieltjes met de olijfolie, witte wijnazijn en de chilisaus
• Kruid met peper en zout
• Voeg hier de tomaten en de ui bij
• Voeg op het laatste de koriander toe
• Meng voorzichtig
• Leg de tongschar op een bord, samen met de aardappelsla
• Klaar!

Comments are closed.