Klaar in een ommezien stofpotje kip, pastinaak, chili en appelsien

stoofpotje kip appelsien pastinaak

Oh oh oh oh, dit is zo lekker, én super gemakkelijk en bijna geen afwas, wat wil je nog meer? 🙂
De combinatie van de chilisaus en de appelsien, pastinaak, koriander, mmmmh, écht eh!

Voor 3 à 4 personen

Nodig?

• 2 pastinaken
• 2 zoete aardappels
• 2 kipfilets (500gr.)
• 1 teentje knoflook
• 1 sjalot
• 1,5 dl. sinaasappelsap
• 1 dl. chilisaus
• Arachide-olie
• Koriander
• 4 eetlepels pijnboompitten

Hoe?

• Pel de look en de sjalot en versnipper
• Schil de pastinaak en snijd in blokjes
• Schil de aardappels en snijd in blokjes
• Snijd de kip in plakjes
• Doe een beetje arachide-olie in een wokpan met deksel (deksel er nog niet op)
• Bak de kip kort even aan
• Doe dan de knoflook en het sjalotje erbij
• Wok nog even verder
• Doe dan de aardappel en pastinaak erbij
• Wok nog even verder
• Doe het sinaasappelsap en de helft van de chilisaus erbij
• Doe het deksel op de wok
• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan
• Doe na 10 minuten het deksel eraf
• Doe de rest van de chilisaus erbij
• Laat nog een vijftal minuten verder pruttelen, zonder deksel, tot alles gaar is
• Was en versnipper de koriander
• Werk de wok af met de koriander en de pijnboompitten
• Klaar!

Comments are closed.