Ik wil nog rog!

rog

Dit was toch écht wel een van de topgerechtjes van afgelopen weken.
Misschien is de gepocheerde rog, niet het meeste fotogenieke visje, maar toch wel een van de lekkerste!
Ik heb ervoor gekozen om de rog te pocheren, aangezien ik hem met redelijk wat botersaus (met kappertjes) geserveerd heb.
Moeilijk om te maken denk je, neen écht niet, hij moet gewoon heel even in een simpele court bouillon, en het sausje is ook very easy.
Ik heb er zelfgemaakte aardappelpuree bijgegeven en meer moet dat niet zijn :)

Voor 4 personen

Nodig?

• 1,5 kg rogvleugel

Court bouillon

• 1 ui
• 4 stengels groene selder
• 2 blaadjes laurier
• 1 sjalot
• 4 takjes tijm
• 5 takjes peterselie
• Een halve theelepel peperbolletjes
• 1 theelepel zout
• 3 liter water

Saus

• 1 sjalot
• 250 milliliter Noilly Prat
• 150 gr. hoeve boter
• 1 klontje boter
• 2 koffielepels graanmosterd
• 3 eetlepels kappertjes

Hoe?

• Zet het water op voor de court bouillon
• Hak de ui, selder en sjalot in grove stukken, doe bij het water
• Voeg de tijm, peterselie, peperbolletjes en de laurier ook toe
• Laat een 15 tal minuten op laag vuur sudderen
• Voeg de rogvleugel toe
• Laat de rog een 9 tal minuten pocheren (koken op heel laag vuur, net niet kokende bouillon)
• Maak ondertussen de saus
• Snipper de sjalot fijn
• Doe een klontje boter in een sauspan
• Doe hierbij het sjalotje, laat even stoven
• Doe de Noilly Prat erbij
• Wacht tot deze helemaal is verdampt
• Doe de boter erbij
• Laat voorzichtig smelten (vuur laag, soms even van het vuur nemen)
• Doe er een soeplepel van de bouillon bij (waar de rog in het pocheren is)
• Doe door een zeefje
• Doe de mosterd erbij
• Doe de kappertjes erbij
• Kruid af met peper en zout
• Haal de rogvleugel (s) voorzichtig uit de bouillon
• Doe er de boter/kappertjes saus over
• Klaar!