Hoezu? Tartaar van makreel met yuzu

tartaar makreel yuzu

Wat weet u over Yuzu?
Hoezu? Yuzu, inderdaad, als je graag citrus hebt, is dit echt de moeite om hiervan een flesje in huis te halen. Ik heb een flesje van Ali-import, gekocht bij de Hanos.
Ik zou het écht bijna overal kunnen bijdoen!
Dit is een heel simpel gerechtje, super lekker en “uitpakken” verzekerd 🙂

Voor 3 à 4 personen

Nodig?

• 1 Granny Smith appel
• 1 kleine sjalot
• 3 eetlepels yuzu-sap (of minder naar smaak)
• 3 makreel filets
• 1 pink grapefruit, roze pompelmoes dus
• 1 zakje sla mengeling Rucola/veldsla
• Peper
• Koriander
• Olijfolie, type Arbequina

Hoe?

• Schil de Granny Smith appel
• Snijd in dunne plakken rond het klokhuis
• Vervolgens in reepjes, dan in blokjes
• Doe op de appelblokjes al wat van de yuzu, tegen het verkleuren
• Versnipper het sjalotje fijn, doe bij de appel
• Haal voorzichtig het vliesje van de makreelfilets (zit op het vel)
• Snijd de makreelfilet in kleine blokjes
• Doe bij de appel en het sjalotje
• Doe er een klein beetje olijfolie bij, de yuzu en kruid bij met peper
• Zet in de ijskast
• Was de koriander en hak fijn
• Snijd de grapefruit in blokjes
• Meng de koriander onder de tartaar
• Doe de tartaar in een dreseerring en leg er wat van de sla bij
• Besprenkel de sla met olijfolie, doe er wat peper op
• Leg op de sla enkele blokjes grapefruit
• Klaar!

Comments are closed.